Starka resultat bakom flytt för Jordnära Miljökonsult

Jordnära Miljökonsults vd Viktoria Lundborg tar över nyckeln till fastigheten på Tallhagsgatan 2 i Lidköping från f d ägaren Bo Hansson.

För sju år sedan grundades Jordnära Miljökonsult. Nu tar konsultföretaget från Lidköping nästa kliv. Med förvärvet av en ny lokal i Änghagen öppnar vd:n Viktoria Lundborg för expansion med rikstäckande projekt inom ytterligare verksamhetsområden.

Det blåser medvind för Jordnära. Företaget, som har sju anställda, kan trots pandemin växla upp och investera för framtiden. Nyligen blev det klart att man får större lokaler när verksamheten flyttas till attraktiva Änghagen.

Viktoria Lundborg berättar att förvärvet kommer rätt i tiden. Fastighetens läge är bra och planlösningen idealisk. Inflyttning väntas i början av hösten.

– Man kan säga att fastigheten är som gjord för oss. Det finns bra kontorsmöjligheter. Sedan är även lagerdelen i fastigheten anpassad efter våra behov. Läget är bra för oss, säger hon.

Attrahera nya medarbetare, stärka företagskulturen och utrymme för expansion. För Jordnära Miljökonsult är flytten viktig inför framtida affärsstrategiska beslut.

– Det finns hållbarhet och långsiktighet i Jordnära. Att vi nu också flyttar in i en ny lokal blir som ett nytt kapitel för oss: Jordnära 3.0. Där kommer vi att stå ännu starkare inför framtiden, säger Viktoria Lundborg.

För många branscher har coronapandemin lett till arbetslöshet, likviditetsproblem och osäkra framtidsutsikter.

Jordnära Miljökonsults vd och medarbetare har under senaste året upplevt motsatsen.

– Vi har varit förskonade från pandemieffekter. Många av våra kunder är ihopkopplade med byggsektorn och byggindustrin har tuffat på ganska bra. Förutom en kortare period förra våren, när de flesta inte visste vad som skulle hända med olika projektstarter, har det varit mer än någonsin för oss att göra. Man kan säga att det varit ett slags rekordår för oss, säger hon.

Sedan företaget bildades har Viktoria Lundborg upplevt att marknaden för Jordnäras tjänster blivit allt större – i synnerhet inom bostadsbyggandet. Hon ser vidare att trenden sedan cirka tjugo år tillbaka med att omvandla industriområden till bostadsområden är fortsatt stark.

– Det började i storstäder som Stockholm, Göteborg och Malmö. Därefter har det spridits vidare till mindre orter i takt med att bostadsbristen är stor.

I kundportfolion finns bland annat fastighetsbolaget Wallenstam. Hon ser vidare att trenden sedan cirka tjugo år tillbaka med att omvandla industriområden till bostadsområden är fortsatt stark.

– Wallenstam är en viktig kund för oss, där vi arbetar med deras bostadsutvecklingsprojekt Kallebäcks terrasser och bygget av 1800 lägenheter. Det är Göteborgs stads största satsning sedan miljonprogrammet.

I närområdet pågår projekt sedan 1,5 år med Götenehus arbete med miljöbyggnad.

– Vi har stark ställning i Skaraborgs län, säger Viktoria Lundborg.

Jordnära i media:

https://www.nlt.se/2021/07/02/starka-resultat-bakom-flytt-for-jordnara-miljokonsult/#